انواع م اقسام سیمان ها

ساخت وبلاگ

سیمان با توجه به ترکیب و درجات پخت آن به انواع مختلفی تقسیم می شود که می توان از مهم ترین انواع تیپ سیمان به موارد زیر اشاره کرد:

سیمان تیپ 1: این نوع سیمان به سیمان پرتلند معمولی معروف است و معمولی ترین نوع سیمان را تشکیل می دهد. در جاهایی که انتظار زیادی از سیمان و سیمان کاری مربوطه ندارید می توانید از این نوع سیمان استفاده کنید. جاهایی مثل سیمان کردن پیاده رو، روسازی، بتن مسلح در پل سازی ها، مخازن و…که در جاهایی از این قبیل می شود از این نوع سیمان استفاده کرد.

سیمان تیپ 2: این نوع سیمان که به نسبت پرکاربرد نیز هست با توجه به ویژگی های خاصی که دارد در نمای ساختمان حجیم یا بازسازی نما سیمانی مورد استفاده قرار می گیرد. به نسبت سیمان تیپ 1 دیرتر می گیرد و البته حرارت کمتر تولید می کند. اگر در محیطی که به نسبت هوای گرمی دارد و احتمال دارد دمای بتن معمولی تا 32درجه افزایش پیداکند می شود از این سیمان استفاده کرد.

سیمان تیپ 3: این تیپ اجرای نما سیمان شسته خیلی جالب است. به نوعی همان سیمان تیپ 1 است اما انگار سیمان تیپ 1 را به خوبی آسیاب کرده باشند. یعنی حالت ریزتر و کوچکتر دانه های سیمان تیپ 1 است. به همین دلیل این تیپ از سیمان به سرعت می گیرد و زمان گیرایی و سفت شدن نهایی آن خیلی بیشتر از سیمان های دیگر به عنوان مثال تیپ 1 است. همین ویژگی باعث می شود اگر در جایی با هوای سرد مشغول بتن ریزی و کار با سیمان هستید می‌توانید از این تیپ سیمان استفاده کنید تا زمان سفت شدن و گیرایی نهایی سیمان را کاهش دهید و زودتر قالب ها را باز کنید چون معمولا در هوای سرد مدت زمان بستن و گرفتن سیمان بیشتر طول می کشد. البته این نکته را فراموش نکنیم که به همان نسبت که زودتر می گیرد، در هنگام گرفتن حرارت بالاتری نیز تولید می کند.

سیمان تیپ 4: این تیپ سیمان جزو سیمان هایی است که دیرتر سفت می شود و طبیعتا حرارت کمتر هم تولید می کند. این نکته که حرارت کمتری تولید می کند بسته به بعضی جاهای مورد استفاده که حرارت تولیدی سیمان مهم است بسیار کاربردی و مهم می باشد. در جاهایی که حجم بتن ریزی بسیار زیاد است مثلا در ساخت مخزن سدها، به دلیل حجم بالای بتن ریزی، حرارت تولیدی کمتر باعث کاهش خطرات ناشی از تولید حرارت بالای سیمان ها می شود. چون اگر از انواع سیمان با تولید حرارت بالا استفاده گردد به دلیل حجم بسیار زیاد بتن ریزی خطرات بسیار زیادی را ایجاد می کند.

از طرف دیگر، در بتن ریزی این نوع پروژه ها که بصورت دیواری و لایه به لایه صورت می گیرد، به دلیل حجم زیاد بتن ریزی این نوع بتن به دلیل ویژگی هایی که دارد مانع از اتصال سرد می شود. اتصال سرد یعنی اینکه فرض کنید که یک لایه بتن از یک گوشه دیواره شروع به بتن ریزی شده و تا به انتها برسد احتمالا نیم ساعت طول بکشد و وقتی که مجدد از گوشه اولیه شروع به بتن ریزی کنند اگر از تیپ سیمانی استفاده کرده باشند که زودتر بگیرد، باعث می شود لایه قبلی سفت شده و لایه جدید به خوبی به لایه قبلی متصل نشود که به این نوع اتصال، اتصال سرد می گویند و در جاهایی مثل سدسازی از درزها دقیقا نقاط نفوذ آب می گردد. پس برای همین خیلی مهم است که از چنین سیمانی استفاده بشود.

سیمان تیپ 5: اگر در محیطی کار می کنید مثل بازسازی نما ساختمان  که احتمالا بتن شما مورد حمله سولفات ها قرار می گیرد یعنی احتمال سولفاته شدن سیمان زیاد است از این نوع سیمان می توانید استفاده کنید. به نوعی به این تیپ از سیمان، سیمان ضدسولفات می گویند.

سیمان پوزولانی: این نوع سیمان که ترکیبی از تیپ های یک، دو و پنج است به دلیل ویژگی هایی که دارد باعث کاهش جذب قلیایی های سیمان و حفظ خواص بتن تازه در زمان طولانی را دارد. به دلیل حرارت هیدراسیون سیمان پرتلند نسبت به سیمان معمولی معمولا در بتن ریزی های حجیم و هوای گرم مورد استفاده قرار می گیرد و مانع بروز ترکه های حرارتی می گردد

خدماتی...
ما را در سایت خدماتی دنبال می کنید

برچسب : نویسنده : matin matin بازدید : 100 تاريخ : شنبه 9 مهر 1401 ساعت: 13:49